Protetică dentară

Lucrarea fixă urmăreşte să corecteze funcţia fonetică, cea masticatorie şi cea estetică.

Deasemenea, pacientul poate opta pentru o culoare mai deschisă faţă de cea a dinţilor lui naturali, în condiţiile în care îmbracă toţi dinţii sau în cazul în care va face albire sau o viitoare lucrare şi pe ceilalţi dinţi.

Execuţia unei lucrări durează între 5-7 zile lucrătoare.Una din probe include o şedintă individualizată, în care, pus în faţa unei oglinzi, cu lucrarea aproape terminată, pacientul poate evalua dacă este mulţumit de forma, lungimea şi culoarea dinţilor.În cele mai multe cazuri, modificările se pot face pe loc, în cabinet, de către medicul protetician apoi, având acordul dvoastră, se trimite lucrarea la laboratorul dentar pentru prelucrarea finală. A doua zi lucrarea poate fi cimentată provizoriu, apoi (daca este totul în regulă), după câteva zile, se poate cimenta definitiv.

Mai jos prezentăm cazuri în care am rezolvat la cabinetul nostru, protetic, probleme legate de spaţii inestetice între dinţi, forme sau culori inestetice, lungimea prea scurtă sau prea mare a dinţilor naturali, absenţa unor dinţi. Estetica şi durabilitatea lucrării sunt dependente de calitatea materialului ales, cele mai estetice lucrări fiind cele din ceramica Emax pe suport zirconiu sau din ceramică integrală.

Pentru a nu sta cu dinţii şlefuiti neprotejaţi sau din motive estetice, pacienţii pot opta pentru o lucrare provizorie din acrilat (mască), pe care o vor purta până la finalizarea protezei.