Parodontologie

Boala parodontală este o boală care nu doare. Aceasta se dezvoltă lent și nu implică durere. Netratată la timp, boala parodontală duce la pierdere dinților. De aceea, dacă există sângerare gingivală la periaj este bine să vă prezentați la medicul parodontolog. Se face o radiografie iar în urma unei consultații aflăm în ce stadiu se află boala și cum putem interveni pentru a o trata. Pentru a preveni această afecțiune este important să mergem la control la medicul dentist cel puțin o dată pe an și să nu uităm de igienizarea dentară profesională la fiecare 6 luni.

În fazele incipiente, pacienții se confruntă cu sângerări gingivale ușoare, tensiune la nivelul gingiilor și senzație de mâncărime, de prurit gingival. În forme mai avansate, gingia începe să se retragă de pe dinţi, antrenând apoi şi osul alveolar şi apar pungi parodontale, care cauzează o respirație urât mirositoare. De asemenea, dinții devin imobili.

Cauzele apariţiei bolii parodontale sunt numeroase. Printre cele mai importante se numără placa bacteriană și tartrul. Factorii genetici, endocrini, psihologici, de mediu, bolile profesionale, obiceiurile vicioase, stilul alimentar şi de viaţă nesănătos, pot constitui și ei cauze ale apariției acestei afecțiuni, care netratată corespunzător duce la pierderea dinților.

Diabetul, glicemia crescută și hipertensiunea pot contribui la instalarea bolii parodontale. Înghesuirile dentare, care nu permit efectuarea unei igiene orale corespunzătoare, favorizează depunerea tartrului și pot duce la inflamarea gingiei. Deasemenea, lucrările vechi care nu mai sunt adaptate față de gingie, care au depășit o perioadă de 10 ani, creează condiții favorabile de dezvoltare a microbilor și duc la instalarea bolii parodontale.

La HAPPYDENT te ajutăm să îți ții sub control sănătatea orală cu ajutorul detartrajului cu ultrasunete, chiuretaje parodontale, PRP (tehnica factorilor de creștere, care presupune recoltarea sângelui pacientului, centrifugarea acestuia și infiltrații la nivelul gingiilor, care se face pe o perioadă de 3 săptămâni), terapii antimicrobiene si LASER.