PRP și PRF

Cabinetul nostru pune la dispoziția pacienţilor afectați de boala parodontală, tehnica Plasmodent – procedură unică, bazată pe tehnologia terapiei PRP (platelet rich plasma).

Plasmoliftingul în stomatologie prezintă o serie de indicaţii:
-parodontita generalizată (cu grad de severitate 1,2 şi 3), gingivita, parodontita localizată, alveolita , periimplantita, profilaxia maladiilor ţesuturilor. parodonţiului.
Avantajul Plasmoliftingului este inofensivitatea acestuia, deoarece substanţa injectată este “produsul propriu” al omului; NU este toxic şi NU prezintă reacţii de respingere, alergice sau posibilitatea infectării.
Plasmoliftingul este o metodă de injectare a plasmei trombocitare în ţesuturile umane (PRP technology).
La baza procedurii stă metoda patentată de prelucrare a sângelui pacientului cu ajutorul unui set unic de eprubete biotehnologice vidate şi al unui procedeu special de centrifugare. Ca rezultat se obţine o formă injectabilă de plasmă bogată în trombocite (PRP-platelet rich plasma) care se introduce ca produs finit în ţesuturile parodonţiului.

Plasma trombocitară este un stimulator biologic cu eficienţa înaltă al proceselor de regenerare, care conţine factori de creştere în concentraţie mare, precum şi enzime, proteine şi vitamine în combinaţie naturală. Plasma se injectează local în ţesuturile afectate ale gingiilor, în locurile implanturilor sau plastiei osoase, în zonele liftingului sinusal, în alveolele dinţilor extirpaţi, în zona osteosintezei sau a membranei fixate, în zonele maxilo-faciale ale ţesuturilor moi în timpul proceselor infecţioase şi inflamatorii cronice sau acute. Datorită factorilor de creştere pe care îi conţine, plasma trombocitară injectată în ţesuturi favorizează formarea capilarelor, normalizează hidrodinamica, respiraţia tisulară, schimbul de substanţe. Totodată, are loc procesul de întărire a ţesutului osos, formarea matricei de colagen şi osului. Se activează imunitatea locală.

Tehnica presupune recoltarea de sânge intravenos de la pacient,centrifugarea acestuia, selectarea plasmei îmbogaţite trombocitar şi injectarea produsului în zonele afectate. Metoda este foarte uşor de suportat şi sunt necesare 3 şedinţe, una la 7-10 zile ,care se pot repeta anual, în cazurile mai avansate.
Pentru informații suplimentare sunteți invitați la cabinetul nostru.