Detartajul cu ultrasunete

Igienizarea dentară profesională este o manoperă de profilaxie dentară importantă, care se recomandă să fie realizată de două ori pe an în cabinetul stomatologic.
Prin aceste procedee se îndepartează atât placa bacteriană cât şi tartrul supra şi subgingival, cât şi o mare parte din coloraţiile alimentare şi cele cauzate de fumat.

Prin îndepărtarea plăcii bacteriene şi a tartrului, evitaţi bolile gingivale şi parodontale şi vă menţineţi sănătatea orală şi obţineţi o respiraţie proaspată.
Îndepărtarea tartrului se face cu ajutorul aparatului de detartraj profesional cu ultrasunete.
În cazul în care aveţi hipersensibilitate dentară, se va administra un anestezic local, pentru ca procedura de detartraj să fie efectuată fără durere.
În toate cazurile, tratamentele stomatologice cosmetice sau de restaurare protetică necesită în prealabil, o igienizare profesională pentru a ne asigura că avem rezultate cât mai bune prin eliminarea bacteriilor dentare.
Inclusiv procedura de albire dentară este precedată de detartrajul cu ultrasunete.

La unii pacienţi, dinţii pot fi uşor sensibili câteva ore, aşadar se recomandă să nu consumaţi băuturi prea reci sau prea calde şi să evitaţi alimentele sau lichidele colorate, cum ar fi sucurile de fructe închise la culoare.
Pentru a grăbi vindecarea gingiilor după detartraj, se recomandă utilizarea timp de 10 zile a unei ape de gură cu clorhexidrină, substanţă care distruge pe cale chimică placa bacteriană.
Pacienţii noştri sunt introduşi într-o bază de date, iar noi le vom aminti cînd trebuie să se prezinte la o nouă şedinţă de detartaj, în funcţie de tiparul şi evoluţia stării parodontale individuale, la 3 luni, la 6 luni sau la 1 an.